+45 54 13 29 30
Åbningstider

Sakskøbing

På det nordøstlige Lolland finder I byen Sakskøbing og noget af det første I møder, når I besøger byen, er det smilende vandtårn Saxine. Vandtårnet blev opført i 1908 og i 1982 kom der smil på af arkitekten Flemming Skude. Dette varetegn for Sakskøbing byder velkommen til en dejlig ferie i sommerhus her. I Sakskøbing finder I en skøn natur, spændende gastronomiske oplevelser og en dejlig maritim stemning.

På byens torv kan I se Gottfred Eickhoffs bronzeskultur ”Roepigerne”, der forestiller to roepiger og er en hyldest til den arbejdende kvinde. Roepigerne er samtidig et minde om Sakskøbing og Lollands tid med roedyrkning. Den gamle købsstads historie går tilbage til 1200-tallet og i den hyggelige by kan I nyde mange specialforretninger og spisesteder. Lejer I et sommerhus i Sakskøbing kan I se frem til en dejlig ferie med mange gode oplevelser.

Historiske og kulturelle oplevelser

Gammelt gult hus med hvide vinduer og en gammeldags lygtepæl udenfor

Jeres ferie i sommerhus i Sakskøbing kan give jer mange nye oplevelser med kunst og kunsthåndværk. I og omkring Sakskøbing finder I mange interessante små gallerier. Besøg bl.a. Galleri Laumort og se Hanne Laursens flotte malerier.

På Kunsthundens Galleri kan I finde mange skønne farverige malerier, malet af Lone Rugård og Niels Davernum. Ved forudgående aftale kan I kigge forbi Lizzie Køpkes atelier og værksted i Sakskøbing. Hos Lizzie Køpke bliver der skabt smukke malerier med akryl samt spændende skindvarer som fx tasker og punge. På det smukke Fuglsang Kunstmuseum, som er et prisbelønnet museum med kunst i naturskønne omgivelser, kan I nyde flotte udstillinger. Tony Fretton har tegnet den smukke bygning og på museet kan I opleve udstillinger med dansk kunst fra perioden 1780-1960 både i form af skulpturer, malerier og kunstværker på papir.

Tag ud i naturen

To børn leger i sandet på stranden med havet i baggrunden

Holder I ferie i et sommerhus i Sakskøbing, er der mange forskellige naturoplevelser at få. I kan gå en dejlig tur langs Sakskøbing Fjord ad Fjordstien, der går fra byen og til lystbådehavnen. På stien kan I nyde en flot udsigt udover fjorden og se den skønne natur samt det smukke fugleliv. I kan også tage en tur i skoven, Holmeskov Dyrehave, hvor I kan gå skønne ture under de grønne trækroner. Det er dejligt fredfyldt at tage en vandretur her og måske får I øje på spændende blomster og dyr. I kan også besøge Tårs Vig Vildtreservat, der er en rasteplads for trækfuglereservat i et stort lavvandet brakvandsområde. Gå eller cykl ad de anlagte stier og besøg fugletårnet, hvor I har et godt udsyn til de mange forskellige fugle. I området kan I være heldige at se bl.a. stor skallesluger, dværgterne og grågæs.

Vil I nyde en dejlig dag på stranden med sjov leg i sandet og badeture i vandet, kan I besøge fx Tårs Vig, nord for Sakskøbing eller Nysted, syd for Sakskøbing. Så kan I bygge smukke sandslotte ved vandet og lege i de blå bølger med badedyr og badebold. Til en dag på stranden hører også en is eller en dejlig picnic med årstidens frugt og grønt. En tur på stranden er en del af en dejlig ferie i sommerhus.

Dejlige madoplevelser

Kasser med peber, bønner, kål, løg, asparges og artiskokker i

Har I lyst til lidt ekstra godt til ganen, er der mange dejlige smagsoplevelser i Sakskøbing. Her finder I både gode restauranter samt spændende fødevarefestivaler. Så der er rig mulighed for at tage ud at spise eller købe spændende mad med hjem og tilberede i jeres sommerhus. I Sakskøbing Madhus finder I lokale fødevarer og delikatesser samt brugskunst og andre sjove ting. I butikken er der fokus på bæredygtighed samt madspild og derfor kan I fx købe en enkelt gulerod i stedet for at skulle købe en hel pose. Ved langbordet i madhuset kan I nyde en kop kaffe eller te med lidt sødt til eller tilmed få en bid mad i form af sandwich eller tapas. Alt sammen lavet af lokale råvarer og med en god historie om råvarernes oprindelse.

I kan også nyde en skøn middag på Hotel Saxkjøbing, som er en gammel bygning fra omkring 1800 og fredet i 1964. Det er et hotel og en restaurant, som siden 2006 har været ejet af Claus Meyer og Ebbe Frahm. I restauranten kan I nyde spændende retter til frokost og aften samt den klassiske danske hverdagsmad under navnet ”Husmandskost”, hvor der er en ny ret hver uge. Her er noget for enhver smag med fokus på de lokale råvarer. I kan bl.a. nyde den 5 retters menu ”Smagen af Lolland-Falster”, hvor menuen skifter hver måned. Et andet skønt spisested er Oreby Kro, hvor I kan spise dejlig mad i smukke omgivelser. Kroen tilbyder både frokost samt aftenretter lavet af gode lokale råvarer. I kan nyde måltidet både indenfor og udenfor med en flot udsigt over Sakskøbing Fjord.

Har I børn med på jeres ferie i sommerhus, kan det være sjovt at kigge forbi den økologiske besøgsgård og gårdbutik Saxenhøj. Gården er en del af Den sociale Virksomhed Saxenhøj, der beskæftiger og uddanner mennesker med sociale og psykiatriske handicaps. Saxenhøj ligger i smukke naturomgivelser og har mange forskellige slags dyr, som I er velkomne til selv at gå rundt og se på. I gårdbutikkens åbningstider kan I bede om en rundvisning eller en træktur for børnene på gårdens ponyer. I kan medbringe jeres madpakke og på nogle dage, vil gårdens store grill være tændt og I kan grille pølser og lave snobrød over bål.

Tag til spændende festivaler på jeres ferie i sommerhus i Sakskøbing. Her bliver der bl.a. afholdt Ærtefest og Frugtfestival. Ærtefesten er en stor folkefest med mange spændende aktiviteter og selvfølgelig masser af ærter. I kan, mod betaling, bl.a. deltage i den store fællesspisning for 500 personer i Hovedgaden, hvor I kan nyde en skøn menu med ærter i. Til festen kan I også lytte til musik, se udstillinger, prøve smagsprøver på ærter og gå på opdagelse på et kræmmermarked. På dagen bliver Lollands-Falsters bedste ært, den såkaldte ”Grand Cru Ært” kåret af et dommerpanel.

I Sakskøbing afholdes der hvert år Sydhavsøernes Frugtfestival. En festival med frugt i lange baner og mange sjove aktiviteter for hele familien, hvor frugt er i centrum. Lokale frugtavlere udstiller og sælger frugt og der vil være smagsprøver. Til festivalen vil I bl.a. kunne overvære DM i Kampspisning af frisk frugt samt se den smukke frugtmosaik. Frugtfestivalen har udviklet sig fra en lille festival, der blev startet i 2007 til at være et kæmpe tilløbsstykke med mange besøgende og mange sjove aktiviteter.

Ved vandet

Udsigt over både i en lystbådehavn

I Sakskøbing er der en dejlig maritim stemning i både havnen og lystbådehavnen. I havnen kan I se flotte designer husbåde og nyde et hvil på havnecaféen. Lystbådehavnen i Sakskøbing ligger kun 10 minutters gang fra byens torv og i den hyggelige lystbådehavn kan I nyde en dejlig ro. På den overdækkede grillplads er der mulighed for at grille og I kan slutte aftenen af med en smuk solnedgang over Sakskøbing Fjord. Hver onsdag i sommerperioden kan I se spændende kapsejlads ved lystbådehavnen.

Sakskøbing fjord har en dejlig natur samt et rigt fugleliv og I kan også dyrke lystfiskeri ved fjorden. I kan både gøre det fra havnen og ud gennem fjorden. Det er muligt for jer at fange bl.a. ål, fladfisk, aborre og regnbueørred. Så kan I hygge jer med at tilberede fangsten over grillen i jeres sommerhus.