+45 54 13 29 30
Åbningstider

Falster

Velkommen til Falster, Danmarks 7. største ø og et dejligt sted for gode ferieoplevelser, når I holder ferie i sommerhus. På Falster finder I en skøn natur med flotte børnevenlige badestrande, smukke skove samt spændende attraktioner for hele familien. Den største by på Falster er Nykøbing Falster, hvor I kan shoppe, nyde gode restauranter og få dejlige oplevelser. Se den smukke klosterkirke i Nykøbing Falster og besøg det interessante museum Falsters Minder. Der er mange fordele ved at holde ferie i sommerhus. Her kan I sammensætte lige præcis den ferie, som I har lyst til. Der kan være plads til at slappe af i fred og ro på stranden, nyde storslåede naturoplevelser, være aktive samt besøge seværdigheder.

Nyd den smukke natur på Falster

Lille pige står ved klitterne på sandstrand og kigger ud over havet.

Har I lyst til at nyde skønne børnevenlige badestrande med dejligt sand og roligt vand på jeres ferie i sommerhus, er der mange af dem på Falster. Særligt kendt er badestranden i Marielyst, der strækker sig over 20 km. Denne skønne sandstrand, der har været kåret som året strand flere gange, har meget at byde på. Det bløde sandstrand, der er skønt at bygge sandslotte i og det rolige lave vand gør det til en populær strand for særligt børnefamilier.

På øen Falster er der en dejlig natur, hvor I kan få mange gode oplevelser. Besøg de imponerende Corselitze skove, der strækker sig over 16 km på Falsters østkyst og indeholder små enge og moser. De smukke skove rummer spændende jættestuer og dysser, men også et særligt planteliv. Her finder I nemlig fem orkidéarter og både hvide, blå og gule anemoner. I skovene er der et rigt dyreliv og I kan på jeres tur, være heldige at møde hermelin, brud, mår, dådyr og rådyr. Danmarks største træ står i Corselitze skovene og er Valdemarsegen på omkring 550 år. Med en højde på 25,4 m og en omkreds på 9,35 m er dette træ værd at se.

Har I lyst til en smuk naturoplevelse med fugleliv, kan I besøge fuglereservatet Bøtø Nor. Det store reservat strækker sig over 200 ha og er et vådområde, der er en vigtig rasteplads for mange forskellige slags fugle. I de to fugletårne, der er opstillet ved området, kan I opleve mange spændende fuglearter og i feriecentret kan I leje kikkerter. Det ene af fugletårnene er muligt at tilgå for gangbesværede og handicappede via en rampe. I reservatet kan I bl.a. se traner, havørne, lammegribbe og mange forskellige slags ænder. De opstillede informationstavler viser hvilke fuglearter, som I kan være heldige at få øje på.

Sti igennem bøgeskov

Syd for fuglereservatet finder I Bøtø Plantage, der er et smukt skovområde, hvor I kan tage på skønne cykel- og vandreture på de anlagte stier og veje. På Falster finder I 11 gode cykelruter, så det kan være en god idé at tage cyklen med eller leje cykler på Falster. I kan også nyde dejlige gåture på Falsters hyggelige lystbådehavne, hvor der altid er masser af aktivitet og en skøn maritim stemning blandt de fine både.

Møns Klint set fra vandet. Barn leger i vandkanten, mens familien er på stranden

En storslået naturattraktion på Falster er den berømte Møns Klint. Den 7 km lange hvide klint er et imponerende syn og en spændende oplevelse. Fra toppen af klinten kan I nyde en smuk udsigt over Østersøen. Heroppe finder I det spændende oplevelsescenter Geocenter samt den smukke Klinteskov, som ligger bag Møns Klint. På stranden foran klinten kan I gå på en spændende fossiljagt. Her kan I være heldige at finde vættelys, søpindsvin og andre forsteninger enten i kridtet eller fritlagte af vandet på stranden. I Geocentret på Møns Klint kan I lære historien om den 70 mio. år gamle klint og gå på en spændende opdagelse i fortiden.

Attraktioner på Falster

Fire giraffer omkring en grøn bil, hvorfra de bliver fodret med blade

Oplev løvebrøl og giraffer løbe henover savannen, når I besøger den flotte dyrepark Knuthenborg Safaripark. Den 500 ha store park er en spændende oplevelse for både store og små og her finder I mange af de populære dyrearter. Kør på de store savanner og oplev næsehorn og giraffer eller tag en tur igennem tigerskoven. I Knuthenborg Safaripark finder I mange spændende dyr og nogle af dem må I endda klappe og kæle for. Det store legeland Limpopoland byder på timevis af sjov for børn og barnlige sjæle og husk badetøjet, når I besøger det sjove vandland.

Har I lyst til at gå på opdagelse i krokodillernes verden, kan I tage i Krokodille Zoo og se de mange seje krokodiller. Der er 23 krokodillearter og mange andre krybdyr som fx slanger og leguaner. I Krokodille Zoo kan I høre den spændende historie om krokodillerne og hvordan nogle af arterne er overlevet så længe. I løbet af dagen kan I opleve spændende fodringer og i juli måned er der natzoo kl.22-24 med fordring kl 23. Udover krokodiller finder I også sjove aber, papegøjer og store skildpadder her.

På Falster er der også Guldborgsund Zoo og Botanisk Have, hvor I på 5 ha land kan opleve 90 dyrearter og mange smukke blomster samt planter. Oplev den sibiriske tiger, de sjove pingviner og de søde lemurer i deres fine anlæg. I haven er der en spændende naturlegeplads og en BørneZOO, hvor børn kan komme helt tæt på geder, shetlandsponyer og æsler. I den Botaniske Have kan I nyde mere end 100 registrerede planter fordelt på 150 plantefamilier i de smukke anlæg. En dejlig oplevelse med dyr og planter i centrum.

Der er mange spændende museer at besøge på Falster og her kan I se mange historiske seværdigheder. Rejs tilbage til år 1405 i Middelaldercentret og få en autentisk oplevelse af livet dengang. I middelalderbyen Sundkøbing kan I gå rundt og opleve denne spændende tid. Menneskene i Sundkøbing vil gerne fortælle jer om tiden omkring 1405, så I kan frit stille dem alle de spørgsmål, som I har lyst til. Vil I rejse lidt længere frem i tiden kan I besøge Frilandsmuseet, som viser tiden fra slutningen af 1600-tallet frem til 1. verdenskrig. På museet sker der altid noget og det er en helt særlig oplevelse at kunne gå rundt i de gamle bygninger og opleve stemningen fra dengang. Besøg også Stiftsmuseet i Maribo og oplev spændende historiske udstillinger. På Det Sorte Geomuseum i Gedser, som er et naturhistorisk museum, kan I se på fossiler, mineraler og rav samt den spændende udvikling indenfor dyrelivet.Fire mennesker klædt i middelaldertøj samlet omkring et bord Besøg også den over 100 år gamle Gedesby Mølle og se et interessant stykke historie. Udover at opleve møllen er der også tit markeder her og I finder også en genbrugsbutik, souvenirbutik samt en legeplads.

Interesserer I jer for teknik kan det være sjovt at besøge Stubbekøbing motorcykel- og radiomuseum, hvor I kan se 150 motorcykler fra hele verden og se udviklingen indenfor radioer. I Danmarks Traktormuseum kan I opleve endnu mere teknik med de 200 traktorer og 100 motorer.

Oplev kunst på Falster og besøg både Fuglsang Kunstmuseum samt de mange spændende små gallerier med kunsthåndværk, som I finder rundt omkring på øen. På Fuglsang Kunstmuseum er der mange spændende udstillinger i den smukke museumsbygning tegnet af Tony Fretton. Udstillingerne indeholder dansk maleri, skulptur og kunst på papir fra ca. 1780-1980. Derudover er der i løbet af året en række særudstillinger. De små gallerier finder I rundt om på Falster og her kan nogle steder både se de færdige stykker kunst og den arbejdende proces omkring værkerne.

Udsigt over udsnit af Adventure Minigolfbane

Vil I have en aktiv ferie i sommerhus, kan I på Falster prøve kræfter med en lang række aktiviteter. I kan bl.a. besøge Golf & Fun Park eller Marielyst Gokart og Paintball Center. I Golf & Fun Park kan I prøve mange forskellige typer golf, køre på segways og slå til bolden i et baseball cage. Til familiens yngste er der bl.a. bumperboats, el-biler og radiostyrede biler. I kan også ræse derudaf i gokarts i Marielyst Gokart og Paintball Center. Her finder I både børnegokarts og voksengokarts samt el-minibiler til de små i familien. I kan også prøve paintball og bowtag og se om I kan få ram på hinanden på de sjove baner.

Marielyst

Marielyst er en populær feriedestination med mange flotte sommerhuse og den skønneste hvide badestrand. Badestranden er 20 km lang og her er lavt og roligt vand, så det er et sandt ferieparadis for alle i familien. Marielyst er en aktiv ferieby, hvor der altid er noget spændende at opleve for hele familien. Nyd den smukke natur med strand og skov eller tag ind til byen og shop i butikkerne. I byen kan I også nyde de mange spisesteder, hvor der ofte er udendørsservering og til tider musikalsk underholdning. I Marielyst er der mange sjove aktiviteter og I kan bl.a. køre gokarts, spille minigolf og bowle.

Gedser

I færgebyen Gedser finder I Danmarks sydligste punkt nemlig Gedser Odde, hvor sydstenen markerer dette. Gedser byder på mange hyggelige oplevelser og en dejlig natur. Syd for Gedser Lystbådehavn ligger en dejlig sandstrand med godt badevand. I Gedser finder I også den dejlige Fiskebæk Skov, hvor I kan se spændende fortidsminder. Besøg den gamle Gedser remise og se de flotte tog eller tag en tur op i Gedser fyr og nyd en smuk udsigt. I Gedser kan I også besøge den gamle Købmandsgård og Det Sorte Geomuseum. Her er gode muligheder for lystfiskeri og på den hyggelige lystbådehavn kan I nyde dejlige gåture.

Gedesby

Bor I i sommerhus i Gedesby, har I strand til begge sider. På den østlige side er der en skøn 25 km lang hvid sandstrand med hyggelige klitter. Her kan I rigtigt være aktive og bygge sandslotte i sandet og bade i vandet. Ved Gedesby er der en dejlig skov, som I kan gå på spændende vandreture i. I Gedesby finder I også Gedesby Kirke, en smuk kirke i gotisk stil samt små hyggelige stråtækkede huse og små gader. Det er også spændende at besøge den mere end 100 år gamle Gedesby Mølle, hvor der bl.a. er en legeplads til børnene.

Sakskøbing

Den hyggelige købstad Sakskøbing har meget at byde på i et hyggeligt bymiljø med mange forretninger. Det er også her der afholdes Sydhavsøernes Frugtfestival samt en årlig ærtefest. I Sakskøbing er det muligt at prøve mange dejlige lokale smagsoplevelser, så her kan I nyde gode måltider på nogle af de hyggelige restaurationer. Ved Sakskøbing Fjord kan I gå dejlige ture og nyde udsigten udover vandet. Interesserer I jer for kunst og kultur, er der her mange smukke kirker og herregårde samt spændende kunst på bl.a. Fuglsang Kunstmuseum.