+45 54 13 29 30
Åbningstider

Gedser

Gedser er en dejlig by på det sydlige Falster og er et skønt sted at holde ferie i sommerhus. Færgebyen Gedser byder på mange spændende oplevelser af forskellig karakter. I Gedser har I en dejlig skøn natur med 25 km. lang hvid sandstrand, der indbyder til hyggelige ture ved stranden og badeture i bølgen blå. Men Gedser har ikke kun strand at byde på, for her er der spændende historiske og kulturelle oplevelser, der venter på jer. I kan besøge Gedser Remise eller tage en tur op i Gedser Fyr og nyde en storslået udsigt. Byen på Falsters sydlige kyst giver også mulighed for en aktiv ferie, hvor I kan dyrke lystfiskeri, spille krolf eller hygge jer med boldspil på stranden. Har I lyst til bare at slappe af og tage den med ro, kan I sagtens holde en dejlig ferie med fordybelse og opladning af batterierne. Gå lange ture i den dejlige natur eller ved den hyggelige lystbådehavn. I Gedser er noget for enhver smag og ethvert ønske til en uforglemmelig ferie.

Aktiv i Gedser

Gedser by og havn set fra luften

I Gedser kan hele familien være aktive og her finder I aktiviteter for alle. Fra Gedser kan I cykle rundt på Falster ad de mange flotte cykelruter. Det giver mulighed for at opleve naturen på en helt ny måde og I kan tage på spændende udflugter sammen, hvor I samtidig er aktive. Hvis I ikke selv har medbragt cykler, kan I leje dem hos Den Gamle Købsmandsgaard. Har I lyst til en spændende oplevelse for alle sanser, kan I besøge Sansehaven, hvor I med brug af jeres sanser kan opleve de mange forskellige planter og træer i haven. I haven finder I også en krolfbane, hvor I kan hygge jer med et spil krolf sammen. Krolf er en blanding af kroket og golf, hvor buerne fra kroket er fjernet og der i stedet er huller i jorden, som kuglen skal skydes i - Et sjovt spil, hvor alle kan være med. Udover at haven giver plads til, at I kan hygge jer med aktiviteter sammen, kan I også finde en stille plet og nyde de smukke omgivelser.

I Kroghage naturområde kan I gå ad spændende stier forbi søer og skov. Her finder I et dejligt dyre- og planteliv og der er både en madpakkehytte samt informationstavler med information over området. Så pak en picnickurv og nyd en dejlig frokost i et skønt naturområde, mens I måske får øje på spændende dyr. Til lystfiskerne er der gode muligheder for fiskefangst ved Gedser og Gedser Odde og måske får I en fangst på krogen, som I senere kan tilberede i sommerhuset. På Falster finder I også golfbaner, så for dem der har lyst til et parti golf, er der gode muligheder her. En aktiv ferie kan også være spontan aktivitet på jeres egne præmisser. Nyd den dejlige Gedser Strand, hvor I både kan bade, løbe om kap i klitterne og spille beachvolley – kun fantasien sætter grænsen. I kan gå på spændende ture efter rav, som det er muligt at finde overalt på Falsters kyst. Led efter de små gyldne klumper i det opskyllede tang på stranden og se om I er heldige at finde et stykke med et indkapslet insekt i.

En skøn natur

Mand står i vandet og fisker

Skov, strand og fugleliv. I Gedser er der mange steder, hvor I kan opleve en dejlig natur. Gå tur i den smukke Fiskebæk skov, der indeholder spændende fortidsminder. Eller nyd den maritime atmosfære i Gedser. Når I bor i sommerhus i Gedser, er I tæt på Skandinaviens sydligste punkt Gedser Odde. Her kan I opleve havet på begge sider og en barsk natur, hvor I kan se edderfugle eller måske en sæl i vandet. Rester fra 2. verdenskrig ligger på kyst og strand samt en gammel Marinestation, som I nu kan besøge. Ved Gedser Odde finder I også Gedser Oddes fuglestation, hvor I mod betaling kan opleve formidling om fugle og naturen ved Gedser Odde. Derudover er der også forskellige offentlige arrangementer i løbet af året samt Åbent Hus, hvor I kan se arbejdet ved fuglestationen. Besøger I Gedser Odde i foråret eller efteråret kan I opleve imponerende fugletræk på himlen, hvor fugle i massevis flyver mod nye destinationer. På jeres ferie i sommerhus i Gedser er der mange dejlige strande, som I kan besøge. En af de dejlige strande er mellem Gedser og Gedser Odde. Stranden her har et skønt badevand, så her kan I rigtigt nyde nogle dejlige ture til stranden. Langs østkysten på Falster er der en 25 km. lang badestrand med det blå flag og nord for Gedser er der også dejlige strande at besøge.

Dejlige oplevelser venter

Klitter, strand og vand ved Gedser

Gedser Remise var engang et knudepunkt for jernbanetrafik til og fra Tyskland. Nu er der ingen jernbanetrafik, men I kan stadig se de spændende veterantog, når I besøger det arbejdende Jernbanemuseum. Der er også mulighed for at tage en tur på de sjove skinnecykler både på museumsområdet og på Gedserbanen. Dog kræver en tur på Gedserbanen, at I spørger om lov nogle dage i forvejen, så I er sikre på, at ingen andre skal bruge sporet. I Gedser finder I også Gedser Vandtårn, hvorfra I kan nyde en dejlig udsigt over Gedser by. Her kan I virkelig lave nogle flotte fotooptagelser af det smukke område til jeres ferieminder. I vandtårnet er der i løbet af sommeren udstillinger og loppemarked, så her er der altid noget at opleve. I Gedser og omegn finder I smukke kirker i forskellige stilarter, som helt sikkert er et besøg værd.

Færgebyen Gedser har en dejlig lystbådehavn med restaurant, aktivitetsplads til børn, grillplads og en dejlig badestrand. Ved lystbådehavnen finder I Restaurant Najaden. Her kan hele familien nyde dejlig mad med en smuk udsigt. Har I lyst til god traditionel mad, skal I forbi Havnekroen på havnen i Gedser. Har I lyst til lidt fiskelækkerier, kan I besøge Gedser Røgeri, der ligger tæt på Lystbådehavnen. Her kan I bl.a. købe en dejlig varmrøget laks. I et hjørne af fiskerihavnen finder I en lille model af Gedser Redningsstation, som I kan besøge. Her er der noget at lære for alle i familien, da I her finder forskellige udstillinger og formidling indenfor kategorierne natur, kunst, kulturhistorie og geologi.

Når I er på ferie i sommerhus i Gedser, kan I besøge det gamle Gedser Fyr. Bygget i 1801 og taget i brug i 1802 er fyret et af de 50 bemandede fyr i Danmark. Lyset fra fyret kan ses 48 km. væk og rundvisning i fyret foretages af medarbejdere fra Museum Lolland. Tilmelding og køb af billetter sker på den gamle Købmandsgaard. Hvert år afholdes Gedser Fyrstival, en festival med natur og kultur, hvor I kan opleve spændende koncerter og arrangementer i løbet af en weekend.

Gedser fyr

Besøg den spændende Radbjerg Keramik og Købmandsgaard, hvor I kan gå på opdagelse mellem meget forskelligt kunsthåndværk og samtidig nyde lidt lækkert i den tilhørende café. I sommerperioden er der arrangementer om fredagen med folkedans og folkemusik. For et mindre beløb kan I vælge enten at deltage i dansen eller blot at nyde tonerne fra musikken og se på folkedansen. På Købmandsgaarden finder I også cykeludlejning samt en legeplads, hvor børnene kan hygge sig, mens I ser på de spændende kuriositeter. Når I er på ferie i Gedser, kan I også kigge ind på Det sorte Geomuseum. Et museum, der udstiller skinnende stykker rav, flotte mineraler og spændende fossiler. Her kan I opleve udviklingen fra de første primitive livsformer til de mere avancerede, som vi kender fra i dag. Alt sammen som geologiske fund.

Vi ses i Gedser!